Γέφυρα Δεβοσσέτου

Γέφυρα Δεβοσσέτου

Ο Ελβετός Κάρολος-Φίλιππος De Bosset είναι ο κατασκευαστής του έργου, που αποτέλεσε ανάσα για τους κατοίκους του Αργοστολίου αλλά και των χωριών της Κεφαλονιάς, της γέφυρας του Δεβοσσέτου. Η κατασκευή της το 1813 χαροποίησε τους κατοίκους του νησιού που για αυτούς υπήρξε μεγάλο πλεονέκτημα όσο αφορά στις μετακινήσεις τους και στην αποφυγή του Κούναβου που αποτελούσε εστία ελονοσίας και θανάτου.

Αρχικά επρόκειτο για μία ξύλινη κατασκευή η οποία μετά την ισοπέδωση του λόφου Μέτελα έγινε πέτρινη. Στο μέσο της γέφυρας θα συναντήσετε ένα μνημείο αφιερωμένο στους κατασκευαστές της, οι οποίοι πρόσφεραν σε αυτό το νησί ένα τόσο μεγάλο έργο υποδομής. Επίσης ο δρόμος που καταλήγει στη γέφυρα φέρει το όνομα του κατασκευαστή Κάρολου-Φίλιππου De Bosset προς τιμήν του ανθρώπου που έδωσε άλλο νόημα στην καθημερινότητα των κατοίκων.

Σήμερα κρίνεται απαραίτητη η αποκατάσταση της γέφυρας η οποία έχει υποστεί φθορές που δεν έχουν αποκατασταθεί και οφείλονται στο ότι είναι πολυσύχναστη από πεζούς αλλά και πριν το 2005, από οχήματα.


Booking.com
  • Tourism Awards 2016 SILVER

    Βραβείο για το myGreece.travel!
    Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το e-ticket για την Hellenic Seaways. Tourism Awards 2016 SILVER